Tudástár

Tudástár:

 

 

Az e-bike vagy elektromos kerékpárok - pedelec rendszerű, elektromos rásegítésű kerékpárok - napjainkban már hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendenek. A pontos meghatározása elektromos rásegítésű kerékpár, itt a motor csak a tekerést könnyíti meg, azt nem helyettesíti. Ahogy elkezdi hajtani a pedált bekapcsolódik a rásegítés, és be tudod állítani milyen erősséggel segítse a tekerést. Általában 1-5 fokozatban állíthatod.

 

 

A pedelec bicikli előnyei
 

  • A rásegítésnek köszönhetően sem emelkedőn, sem hosszabb távon nem fullad ki a használója. Sőt, adott esetben még az edzettebb kerékpárosokat is lehagyhatja.
  • Ideális megoldás munkába járáshoz: egyrészt biztosítja a kerékpározás szabadságát akár izzadás nélkül is, másrészt egy pedeleccel a benzin és a parkolás költségei is megspórolhatók. Ez a legolcsóbb közlekedési mód. Az autókhoz, motorokhoz képest már az elektromos kerékpár ára is alacsonyabb, de a működtetési költség különösen, ami egy ebike esetében kilométerenként mindössze 0,2-0,4 forintot tesz ki.
  • Egészségesebbé, fittebbé teszi használóját. Ugyanakkor a kevésbé edzetteknek is remek választás, hiszen a pedelecre jellemző rásegítésnek köszönhetően a kerékpározás továbbra is felszabadult program marad.
  • Egy elektromos rásegítéses  bike-kal egészen más dimenzióba emelkedik a kpározás: képzelje el, hogy az emelkedőkön is könnyedén, gyorsan felteker, így nem törik meg a kerékpározás lendülete, végig egy folyamatos, élvezetes tekerés lesz minden erdei vagy városi kiruccanás.