Az autók értékmegóvása egyre nagyobb kihívást jelentenek tulajdonosaik számára. Nem elég az időszakos tisztítás, a folyamatos karbantartás is elengedhetetlen a kedvenceiknek. Ebben az írásban pár praktikát mutatnánk be, hogyan lehet az autók belső ragyogását az eredeti tündöklésébe visszahelyezni.

Tökéletes belső tisztítás, ápolás mindössze 10 lépésben:

1. Előkészítés

2. Elő tisztítás

3. Tetőkárpit

4. Műszerfal

5. Ülések és kárpitok

6. Bőr

7. Ajtópanelek

8. Belső műanyag ápolása

9. Beltér felfrissítés

10. Ablakok és tükrök

1. Előkészítés: Nyissa ki az összes ajtót és a motorháztetőt a szellőzés érdekében. Törölje át az ajtókereteket és küszöböket szárazra a SONAX Mikroszálas törlőkendővel.

Javasolt termék: SONAX Mikroszálas Törlőkendő

2. Elő tisztítás: A nedves / száraz porszívó által képzett vákuum fellazítja a szennyeződéseket, kezdje a vezető oldalán. Az extrém szennyeződéseket pl. pedálok, ülés sínek permetezze le SX Multistarral és utána tisztítsa át SONAX Tornadorral (csak vízzel töltve). Ugyanebben munkafázisban fújja át zárazon a SONAX Tornador használatával a műszerfalat, a szellőzőnyílásokat, az összes komponenst és polcot.

Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar Tornador Sűrített levegős pisztoly

3. Tető Kárpit: Egyenletesen permetezze le a tetőkárpitot és a napellenzőket a SONAX Utastér tisztítóval és dolgozza el egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs szennyeződésekhez használja a SONAX Folttisztítót. Szakértői Tipp! Az extrém kosz ellen napellenzőkön és a burkolatokon a SONAX Tisztítóradír kiegészítésképpen használható.

Javasolt termék: SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír

4. Műszerfal: Permetezze a terméket közvetlenül a műanyagápoló párnára és törölje át a műanyag alkatrészeket. Szakértői Tipp! Használjon egy puha kefét a kapcsolók és kezelőszervek környékén a portalanításhoz.

Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyag Tisztító Belső SONAX Műanyagápoló párna

5. Ülések és Kárpitok: Kezdje a vezető oldalán, széles körben permetezze az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ülésekre és a lábtérre, amennyiben szükséges dolgozza át egy kefével. Ezt követően törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. Makacs foltokhoz használjon először folteltávolítót.

Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Műanyagápoló, párna SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Kárpittisztító kefe

6. Bőr: Kezelje a szennyezett bőr üléseket a Bőrtisztító habbal. Permetezze rá a felületre és dolgozza át egy Textil- és bőr kefével. Ezután törölje át alaposan egy nedves mikroszálas kendővel. Majd egy Műanyagápoló párna segítségével vékonyan dörzsölje bele a Bőrápolót. Egy rövid száradási időt követően törölje át egy puha mikroszálas kendővel. Az elő-tisztítást ki lehet hagyni enyhén szennyezett bőr ülések esetén.

Szakértői Tipp!Az extrém szennyeződésekhez pl. textil foltok a könnyű bőrön a SONAX Tisztítóradír óvatos használatát javasoljuk, enyhe nyomás kifejtése mellett.

Javasolt termék: SONAX Profiline Bőrtisztító hab SONAX Profiline Bőrápoló hab, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna, SONAX Textil-és Bőrkefe

7. Ajtópanelek: Alkalmazza az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ajtópaneleken, amennyiben szükséges dörzsölje át egy kefével, utána törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs foltok eltávolításához használjon folttisztítót, műanyag részekhez ajánljuk a Tisztítóradírt.

Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Autóbelső Tisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír, SONAX Textil-és Bőrkefe

8. Belső Műanyag Ápolása: Az összes műanyag alkatrész fenntartása és felfrissítése érdekében használja a Műanyagápolót egy Ápoló párna segítségével és alkalmazza egyenletesen. A fényesség mértéke szabályozható a keverési aránnyal.

Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyagápoló Külső&Belső SONAX Szóróflakon, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna

9. Utastér felfrissítés: Az utastérben lévő kellemetlen szagok megszüntetése érdekében alaposan permetezze át az üléseket és a szőnyegeket.

Javasolt termék: SONAX Smoke-ex Szagtalanító

10. Ablakok és tükrök: Fújja a terméket egy nedves Mikroszálas Törlőkendőre, tisztítsa meg a szélvédőt majd egy másik száraz mikroszálas kendővel törölje át a csíkmentes eredményhez.

Szakértői Tipp! Először nyissa le az összes ablakot egy kicsit, hogy a felső széleket is meg tudja tisztítani.

Javasolt termék: SONAX Üvegtisztító SONAX Profiline Ablaktisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő