Az autóápólási termékek vezető gyártójaként a Sonax - az Audi Sport ABT Schaeffler csapat partnereként - egy új, felvillanyozó partneri kapcsolatot indít útjára a nemzetközi autósportban az ABB FIA Formula E kategóriában. A véglegesített partneri kapcsolat 2019. október 1-vel indul és a következő két szezonra szól.Az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik szezonja november 22-én Szaud-Arábiában veszi kezdetét az Ad Diriya E-Prix nagydíjjal. Az Audi Sport Abt Schaeffler csapatának akár 225 kW (306 LE) teljesítményt leadó két elektromos versenyautója készen áll, hogy bemutatkozzon Ad Diriya történelmi utcáin. A Sonax-al kötött új partneri kapcsolatnak köszönhetően az istálló igazán ragyogó megjelenést kölcsönözhet a versenyautóknak. A csúcstechnológiájú versenyautók cockpitja és a hátsó kerekei között mindkét oldalon valamint az első kerékívek belső oldalán olvasható Sonax felirat kellően markáns, és ennek megfelelően kellően tartós benyomást tesz. A kormány mögött két kiváló pilóta, Daniel Abt és Lucas di Grassi versenyez majd, akik overalljukon büszkén viselik az autóápolás termékek piacvezető gyártójának márkajelzését. A figyelemfelkeltő piros Sonax betűk az egész világon megjelennek az istálló berendezésein és a csapat kamionjain is. A 14 futamból álló bajnokság részeként a Formula E kategóriát négy földrész tizenkét városában látják vendégül. A berlini futamra 2020. májusában kerül sor, a többinek pedig Santiago, Mexikóváros, Hong Kong, Kína, Róma, Párizs, Szöul, New York és London ad otthont.Az autóápolás termékek nemzetközi éllovasaként a Sonax márka első alkalommal jelenik meg az elektromos autóversenyzés gyorsan növekvő világában. "Az autóápolás termékek vezető gyártójaként évtizedek óta szoros kapcsolatot ápolunk az autósporttal. Örömünkre szolgál, hogy új fejezetet nyithatunk az ABT-vel régóta fennálló partneri kapcsolatunkban, és a jövőben az Audi Sport ABT Schaeffler Formula E-s csapatának partnerének vallhatjuk magunkat. A lenyűgöző környezet páratlan lehetőségeket kínál arra, hogy a Sonax márka közel kerüljön az autóápolás lelkes híveihez, bemutathassa termékeit, és az autósport szerelmesei kimagasló teljesítményű és innovatív megoldásokkal őrizhessék meg autójuk csillogását. – nyilatkozta Franz Fischer, a Sonax Marketing Managere.


Romolo Liebchen, Audi Motorsport, Beszerzési, minőségbiztosítási és partneri kapcsolati vezető: " Számunkra megtiszteltetés, hogy az autóápolás termékek egyik legsikeresebb nemzetközi gyártójával, a Sonax-al léphetünk partneri kapcsolatba a Formula E kategóriában. Meg vagyunk győződve a versenyzésben használt termékek kimagasló teljesítményéről és arról is, hogy közös vállalkozásunkat siker övezi majd. Alig várjuk, hogy az előttünk álló Formula E szezonban a teljesítményünket a Sonax fokozza tovább."


Kimagasló teljesítmény a világ legnehezebb versenypályáin

A Sonax évtizedek óta jelen van a motorsportban, ami markáns elemként formálta a márka globális képét és egyedi ragyogást kölcsönöz a piros logós termékeknek. A motorsport ismert nagyágyúi (Ayrton Senna, Hans- Joachim Stuck, Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen és Jacques Villeneuve) mind legalább egyszer Sonax- logóval díszített versenyautóval vagy overállban haladtak át a célvonalon. Miután az Audi Sport Team ABT Sportsline-hoz hasonló DTM csapatok vagy a Formula 1-es Infiniti Red Bull Racing csapat hivatalos beszállítója volt, a vállalat most a világ legnehezebb versenypályáin versenyző nemzetközi csapatokat támogat, közülük az Internetes ikonként feltűnő Ken Block által vezetett Hoonigan Racing Division-t.


A Sonax-ról

A Sonax GmbH az autóápolási termékek piacán piacvezető Németországban és nemzetközi viszonylatban is az élmezőnybe tartozik. A márka 110 országban van jelen. 2018-ban a Sonax teljes árbevétele meghaladta a112 millió eurót. A vállalat a neuburg an der donau-i központjában gyártja és fejleszti termékeit, Németországban hozzávetőleg 370 főt foglalkoztat.


Kimagasló teljesítmény és értékmegőrzés

A termékkínálat felöleli a „német minőséget” tükröző festékápolási cikkeket, a beltéri kézi tisztításához és a járművek téli gondozásához szükséges kellékeket. Mindezt kiegészítik a haszonjárművekhez, ipari körülmények közé, műhelyekbe, és a gépi autómosóknak szánt kínált speciális termékeink, valamint a professzionális autóápolási termékeink. A Sonax GmbH a Hoffmann Csoport tagja.