Toggle Nav
Kosaram

Monthly Archives: April 2019

 1. Profi tisztítás és ápolás, szakértői segítséggel


  Az autók értékmegóvása egyre nagyobb kihívást jelentenek tulajdonosaik számára. Nem elég az időszakos tisztítás, a folyamatos karbantartás is elengedhetetlen a kedvenceiknek. Ebben az írásban pár praktikát mutatnánk be, hogyan lehet az autók belső ragyogását az eredeti tündöklésébe visszahelyezni.

  Tökéletes belső tisztítás, ápolás mindössze 10 lépésben:

  1. Előkészítés

  2. Elő tisztítás

  3. Tetőkárpit

  4. Műszerfal

  5. Ülések és kárpitok

  6. Bőr

  7. Ajtópanelek

  8. Belső műanyag ápolása

  9. Beltér felfrissítés

  10. Ablakok és tükrök

  1. Előkészítés: Nyissa ki az összes ajtót és a motorháztetőt a szellőzés érdekében. Törölje át az ajtókereteket és küszöböket szárazra a SONAX Mikroszálas törlőkendővel.

  Javasolt termék: SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  2. Elő tisztítás: A nedves / száraz porszívó által képzett vákuum fellazítja a szennyeződéseket, kezdje a vezető oldalán. Az extrém szennyeződéseket pl. pedálok, ülés sínek permetezze le SX Multistarral és utána tisztítsa át SONAX Tornadorral (csak vízzel töltve). Ugyanebben munkafázisban fújja át zárazon a SONAX Tornador használatával a műszerfalat, a szellőzőnyílásokat, az összes komponenst és polcot.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar Tornador Sűrített levegős pisztoly

  3. Tető Kárpit: Egyenletesen permetezze le a tetőkárpitot és a napellenzőket a SONAX Utastér tisztítóval és dolgozza el egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs szennyeződésekhez használja a SONAX Folttisztítót. Szakértői Tipp! Az extrém kosz ellen napellenzőkön és a burkolatokon a SONAX Tisztítóradír kiegészítésképpen használható.

  Javasolt termék: SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír

  4. Műszerfal: Permetezze a terméket közvetlenül a műanyagápoló párnára és törölje át a műanyag alkatrészeket. Szakértői Tipp! Használjon egy puha kefét a kapcsolók és kezelőszervek környékén a portalanításhoz.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyag Tisztító Belső SONAX Műanyagápoló párna

  5. Ülések és Kárpitok: Kezdje a vezető oldalán, széles körben permetezze az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ülésekre és a lábtérre, amennyiben szükséges dolgozza át egy kefével. Ezt követően törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. Makacs foltokhoz használjon először folteltávolítót.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Műanyagápoló, párna SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Kárpittisztító kefe

  6. Bőr: Kezelje a szennyezett bőr üléseket a Bőrtisztító habbal. Permetezze rá a felületre és dolgozza át egy Textil- és bőr kefével. Ezután törölje át alaposan egy nedves mikroszálas kendővel. Majd egy Műanyagápoló párna segítségével vékonyan dörzsölje bele a Bőrápolót. Egy rövid száradási időt követően törölje át egy puha mikroszálas kendővel. Az elő-tisztítást ki lehet hagyni enyhén szennyezett bőr ülések esetén.

  Szakértői Tipp!Az extrém szennyeződésekhez pl. textil foltok a könnyű bőrön a SONAX Tisztítóradír óvatos használatát javasoljuk, enyhe nyomás kifejtése mellett.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Bőrtisztító hab SONAX Profiline Bőrápoló hab, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna, SONAX Textil-és Bőrkefe

  7. Ajtópanelek: Alkalmazza az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ajtópaneleken, amennyiben szükséges dörzsölje át egy kefével, utána törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs foltok eltávolításához használjon folttisztítót, műanyag részekhez ajánljuk a Tisztítóradírt.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Autóbelső Tisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír, SONAX Textil-és Bőrkefe

  8. Belső Műanyag Ápolása: Az összes műanyag alkatrész fenntartása és felfrissítése érdekében használja a Műanyagápolót egy Ápoló párna segítségével és alkalmazza egyenletesen. A fényesség mértéke szabályozható a keverési aránnyal.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyagápoló Külső&Belső SONAX Szóróflakon, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna

  9. Utastér felfrissítés: Az utastérben lévő kellemetlen szagok megszüntetése érdekében alaposan permetezze át az üléseket és a szőnyegeket.

  Javasolt termék: SONAX Smoke-ex Szagtalanító

  10. Ablakok és tükrök: Fújja a terméket egy nedves Mikroszálas Törlőkendőre, tisztítsa meg a szélvédőt majd egy másik száraz mikroszálas kendővel törölje át a csíkmentes eredményhez.

  Szakértői Tipp! Először nyissa le az összes ablakot egy kicsit, hogy a felső széleket is meg tudja tisztítani.

  Javasolt termék: SONAX Üvegtisztító SONAX Profiline Ablaktisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  Olvasás folytatása »
 2. Mitől jó egy szélvédőmosó folyadék?

  A téli szélvédőmosó folyadékokkal szembeni speciális követelmények:


  Az olaj, a korom, a só és egyéb más téli szennyeződések eltávolítása a szélvédőről.

  • A szélvédőmosó tartályt és tömlőt védi a fagy ellen

  • Megakadályozza a fúvókák befagyását és a szélvédőmosó folyadék ráfagyását a szélvédőre

  • Nem károsítja a műanyag részeket, azaz nem okoz repedéseket az üveg felületeken (polikarbonát, fényszórás)

  • Nem károsítja a lakk felületeket, azaz nem változtatja meg a lakk színét, nem okoz hólyagosodást vagy korróziót

  • Alkalmas a sprayfúvókával való használatra, azaz tökéletesen működik valamennyi sprayfúvókával alacsony hőmérsékleten

  • Stabil a kemény vízzel szemben, azaz a szélvédőmosó folyadékok, melyek többnyire koncentrátumként kaphatók, jól hígíthatok kemény vízzel homályosodás és leülepedés nélkül

  • A kellemes illat a szellőzőrendszeren beáramlik, betölti az autó belsejét
  A téli szélvédömosó folyadékok összetevői:


  Télnek megfelelő felületaktív anyagok (tisztító alkotóanyagok)

  Funkció: tisztítás alacsony hőmérsékleten


  Alkoholok (Iso-propanol és etanol)

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén


  Glikolok

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén és az újrafagyás megakadályozása


  Színező- és illatanyagok

  Funkció: A szélvédőmosó folyadékok színét és kellemes illatát biztosítják


  Keserű adalékanyagok

  Funkció: Gyermekek védelme érdekében a lenyelés megelőzésére

  Sok laboratóriumi és vezetési teszt igazolja, hogy több versenytárs terméke, melyet jó minőségű termékként árusítanak, rendkívül rossz tisztítóhatással rendelkezik és/vagy csak összemaszatolja a szélvédőt, illetve a kilátást jelentősen megrontó vakító réteg keletkezik a szélvédőn.
  A gyengébb minőségű szélvédőmosó folyadékok összetevői


  Alkoholok
  ➧ csökkentett arányban

  Felületaktív anyagok ➧ kisebb mennyiségben, vagy nem a célnak megfelelő minőségben

  Glikolok ➧ megnövelt arányban, a VOC-kötelezö alkoholok helyett glikolokat használnak nagyobb arányban, amelyek önmagukban csíkot hagynak a szélvédőn, melyeket az ablaktörlők nem tudnak tökéletesen eltávolítani
  A TOP minőségű szélvédőmosó folyadékok

  (mint a SONAX Szélvédőmosó jégoldó) összetevői


  Alkoholok
  ➧ megnövelt arányban

  Felületaktív anyagok ➧ nagy arányban kifejezetten téli időjárási viszonyok esetén, ami biztosítja a tökéletes tisztítóhatást alacsony hőmérsékleten is

  Glikolok ➧ csökkentett arányban, azaz a glikoltartalom az optimális minimum arányban található meg ami megakadályozza a csíkok képződését.

  Olvasás folytatása »