Toggle Nav
Kosaram

Blog

 1. A TÚLZOTT OLAJFOGYASZTÁS MEGÉRTÉSE: OKAI ÉS HATÁSAI

  A TÚLZOTT OLAJFOGYASZTÁS MEGÉRTÉSE: OKAI ÉS HATÁSAI

  A jó minőségű olaj többféleképpen javítja a motor teljesítményét. Keni a motor alkatrészeit, leadja a hőt, kiszűri a szennyeződéseket, és javítja a motor tömítését. Így maximalizálja a motor élettartamát és teljesítményét.

  Az olajfogyasztás mérésével megállapíthatja a motor egészségi állapotát. A túlzott motorolaj-égés gyakran súlyosabb motorteljesítmény-probléma következménye.

  Mik tehát a túlzott olajfogyasztás okai és tünetei?

   

  MI SZÁMÍT NORMÁLIS OLAJ FOGYASZTÁSNAK?

  A motorolaj-fogyasztás mértékegysége a deciliter per 1000 kilométer (dl/1.000 km).

  Nem tudjuk könnyen meghatározni azt a pontot, amelynél a motorolaj-fogyasztás túlzott mértékűvé válik. Ez számos tényezőtől függ, többek között a motor gyártójától is.

  Ökölszabályként elmondható, hogy a személygépkocsik 1.000 kilométerenként 0.05 és 3 dl motorolaj között fogyasztanak. Régebbi társaikkal ellentétben azonban a modern járműveknél alacsonyabb a megengedett maximális olajfogyasztás. Ez általában 0.05% és 1% között mozog.

  A haszongépjárművek esetében a megengedett maximális olajfogyasztás 0.25% és 0.3% között van.


  A TÚLZOTT OLAJFOGYASZTÁS OKAI

  A túlzott olajfogyasztásnak számos oka van. Íme néhány ezek közül:


  1. NEM MEGFELELŐ VAGY ROSSZ MINŐSÉGŰ OLAJ

  A különböző motorok meghatározott kenőanyagkeverékek használatát igénylik. Ezek használatának elmulasztása károsíthatja a motor belső alkatrészeit, és nagyobb olajfogyasztást eredményezhet. Az alacsony olaj viszkozitása például növeli a hőt és a súrlódást, ami motorkárosodást okoz.

  szabálytalan kenőanyagcsere szintén hatással lehet az olajfogyasztásra. Idővel felhalmozódnak a szennyeződések és a törmelékek, és a motorolaj égni kezd. Ez magasabb olajfogyasztást és idő előtti motorkárosodást eredményezhet.

  A Valvoline folyadékelemző program segítségével megvizsgálhatja motorolaját a káros anyagok jelenlétére. Ilyen lehet például a szilícium-dioxid, a fémszennyezés és az üzemanyagszivárgás jelenléte.

  A Valvoline kiváló minőségű szintetikus, nagy futásteljesítményű és versenymotorolajok széles választékát kínálja, amelyek megfelelnek a különböző követelményeknek. Íme néhány termék a hatalmas választékunkból:

   

  2. SÉRÜLT DUGATTYÚGYŰRŰK

  A dugattyúgyűrűk tömítik a dugattyú és a hengerfal közötti rést. Ha sérültek vagy elhasználódtak, nagyobb olajfogyasztást okoznak. A motorolaj lassan áthalad rajtuk, és ennek következtében bejut a belső égéstérbe.

  Ez a motorolaj égését okozza, ezáltal a dugattyúgyűrűkön szénlerakódások képződnek.

  A túlzott olajégés mellett a kék füst, a motor alacsony teljesítménye és a gyenge gyorsulás a sérült dugattyúgyűrűk jelei lehetnek.

   

  3. ÖREG MOTOROK

  Az új motoroknál az olajfogyasztás alacsonyabb. Idővel azonban a motor alkatrészei romlani kezdenek. Ez kisebb szivárgásokat okoz, ami azt jelenti, hogy a motor gyorsabban fogyasztja az olajat.

  Fontos, hogy az aktuális olajfogyasztást összehasonlítsa a maximálisan megengedett olajégetéssel.

   


  4. KOPOTT TÖMÍTÉSEK VAGY TÖMÍTÉSEK

  A tömítések magas hőmérsékletnek és forró folyadékok állandó hatásainak vannak kitéve. Nem meglepő, hogy idővel károsodnak, ezáltal motorolaj-szivárgást okozva.

  Ez azt jelenti, hogy a motor folyamatosan olajat veszít vezetés közben. A súlyos motorkárosodás elkerülése érdekében gyakrabban kell feltöltenie a motorolajat.

  A tömítések javítása viszonylag olcsó eljárás, amely növelheti a motor teljesítményét és csökkentheti a hosszú távú kiadásait.

   

  A TÚLZOTT OLAJFOGYASZTÁS TÜNETEI

  Ha nem tudja biztosan, hogyan diagnosztizálhatja a túlzott olajfogyasztást, íme néhány tünet:

   

  1. KÉK FÜST

  A kék vagy szürke füst azt jelenti, hogy a motorolaj az égéstérbe jutott, és ott ég el. A kék füst oka többféle lehet, többek között a szivárgó dugattyúgyűrűk, a sérült hengerfalak és az elkopott dugattyúgyűrűk.

  Ha a kék füstöt észlel, érdemes szakképzett szakemberrel ellenőriztetni. Csak alapos vizsgálatok elvégzésével különíthető el a probléma.

   

  2. ALACSONY KOMPRESSZIÓS ERŐ

  A kompresszióvizsgálat tájékoztatja Önt a motor alkatrészeinek, például a szelepüléseknek, a szelepeknek és a dugattyúgyűrűknek az állapotáról.

  Az eljáráshoz a kompresszió mérő készüléket be kell helyezni a hengerbe. A teszt elvégzése előtt tiltsa le az üzeyag- és gyújtásrendszert. A legfontosabb, hogy a motornak forrónak kell lennie, mivel a dugattyúgyűrűk alacsony hőmérsékleten nem tömítenek megfelelően.

  Az optimális tömörítés hengerenként több mint 100 psi. A legmagasabb és a legalacsonyabb értékek közötti eltérés nem lehet 10%-nál nagyobb.

   

  3. MAGAS SZÉN-DIOXID-KONCENTRÁCIÓ A MOTORBAN

  A motor gyújtógyertyáin vagy a szelepek alján olajlerakódások halmozódhatnak fel. Ez azt jelenti, hogy az olaj bejut az égéstérbe és elég.

  Mint már említettük, a nem megfelelő motorolaj és a sérült dugattyúgyűrűk a magas szén-dioxid-koncentráció kialakulásának gyakori okai.

   

  4. A HŰTŐFOLYADÉK ROMLÁSA

  Amikor a motorolaj kapcsolatba kerül a hűtőrendszerrel, hűtőfolyadékromlást okoz. A túlzott olajfogyasztás mellett az olaj és a hűtőfolyadék keveréke befolyásolja a hőátadást. Befolyásolja a hűtőfolyadék tulajdonságait, például a színét vagy a tisztaságát.

   

  KÖVETKEZTETÉS

  A túlzott olajfogyasztás gyakran egy sokkal aggasztóbb motor-egészségügyi probléma tünete. Amint észreveszi a legkorábbi jeleit, bízzon meg szakembereket, hogy segítsenek felderíteni a forrást. Ne felejtsen el konzultálni a Valvoline képviselőjével, és jelentkezzen be motorolaj-elemzésre.

  A legfontosabb, hogy nagy teljesítményű motorolajat válasszon. A Valvoline több mint 150 éve újítja meg a motorolaj-technológiát, hogy azok megfeleljenek a legújabb ipari szabványoknak. Tudjon meg többet rólunk, és válassza ki a motorjának megfelelő olajat!

  Olvasás folytatása »
 2. A német prémium autóápoló márka a SEMA Show-n

  Ken Block a Gymkhana 10-ből ismert Fiestája volt idén a SONAX stand dísze

  Annyi biztos, hogy nem sok ideje van unatkozni a SONAX rendezvényekért felelős csapatának. A több, mint 60 éves múlttal rendelkező, német prémium autóápoló-márka évente alaphangon 20 nagy rendezvényen állít ki globálisan, ebben a számban pedig nincsenek benne az egyes helyi képviseletek által lefedett kiállítások.

  A világ legnagyobb háttéripari seregszemléje, a SEMA Show most sem maradhatott ki a repertoárból, ahol a márka ismét tekintélyes standdal képviseltette magát - mindez nagy szó, hiszen eleve ritka, hogy európai cégek közül bárki ilyen méretű installációval jelenjen meg odakint, pláne ekkora felhajtás mellett. Az idei show pedig egyébként is különösen fontos állomás volt a márka történetében: immáron tizedik éve tették tiszteletüket a las vegasi parádén, amire természetesen nagyon készültek.

  Habár autóápolási termékek területén a SONAX piacvezető Németországban és az egyik vezető gyártó e téren világszerte, 2009-ben még egy félreeső folyosón, 24 négyzetméteres aprócska standdal futottak neki az amerikai piac meghódításának.

  A SONAX standjának évek óta fix a helye a North Hall szívében

  Tették ezt azért, mert köztudottan a német minőség az, amit odakint is maximálisan elismernek, sőt keresnek a szakemberek, hatványozottan igaz ez bármely, autókhoz kapcsolódó vállakozásra. A SONAX sikere pedig innentől kezdve szinte garantált volt, így nem meglepő, hogy mára fix helyük van az autóápolás, műhelytechnika és a szerviz témakörét felölelő North Hall közepén.

  Az márkához híven végletekig igényes, jubileumi stand - mely a hasonló tematikában kiállító cégek építményei között az egyik legnagyobb volt - a szokásos sémát követve, azonban sokkal nyitottabb verzióban épült fel. Mindez indokoltnak is bizonyult, hiszen az érdeklődés hatalmas volt a termékek és az aktivitások - na meg persze a sztárvendégek iránt. A SONAX team tagjai egyen-fekete galléros felsőben, a brand logója mellett a 10 éves jubileumot jelölő emblémával jelentek meg odakint.

  Dirk Hattenhauer

  A standon ezúttal is Dirk Hattenhauer-rel, a cég marketing menedzserével beszélgettünk, aki szintén kint tartózkodott a rendezvényen.

  Dirk neve ismerős lehet a tuning autók kedvelőinek körében is: annó, kontinensünk legnagyobb autós szépségversenye, az European Tuning Showdown indulásakor, 2010-ben és 2012-ben saját műhelye, a BSG Racing Team építése vitte el az első helyezettnek járó trófeát. Dirk ezután került a SONAX-hez, nem véletlen, hogy a cég rövid időn belül az ETS egyik főtámogatója lett.

  A kaliforniai custom-király, John D'Agostino is állandó vendég volt a SONAX standján

  Az igazán jó húzás azonban nem csak rendezvények és versenysorozatok, hanem maguk a tunerek támogatása volt. A márka szponzoráltjai - a SONAX VIP - körében több tucat minőségi európai showautó tulajdonosát találjuk meg, akiket termékekkel, valamint különböző juttatásokkal jutalmaznak szezononként. A gépek közül évek óta szép palettát láthat az AMTS közönsége is, nem lesz ez máskép 2020-ban sem.

  Ha pedig már támogatás, a SONAX remekül ismerte fel a nemzetközileg ismert autós celebritásokban rejlő lehetőségeket is. Az amerikai piacot az egyik legnevesebb kaliforniai autóépítő, John D'Agostino megnyerésével kezdték el meghódítani, a "custom-király" azóta állandó résztvevője rendezvényeiknek a tengeren innen is.

  A márkanagykövet, Ken Block a show alatt többször is dedikált a standon

  A legnagyobb dobást azonban három éve ejtették meg, amikor a videóiról világszerte ismert Ken Blockot is leszerződtették szponzoráltjaik közé. A neves pilóta a SEMA Show alatt többször is feltűnt a náluk, a stand dísze pedig idén a Gymkhana 10-ben használt Ford Fiestája volt. Ken ezt a gépet hajtotta tavaly a Gymkhana Grid futamain is, nem csoda, hogy hatalmas népszerűségnek örvendett a látogatók körében.

  Az igényesen felépített installáció rivaldafényében a márka szinte minden, kint elérhető árucikke megtalálható volt. Számos termékből létezik az amerikai regulációknak megfelelő "US-version", több terméket pedig akár ki is próbálhattak az érdeklődők, hiszen a SEMA Show - és úgy általában az amerikai piac - főleg a B2B üzletekről szól: a célközönséget itt az Európában gyakorlatilag ismeretlen detailer hálózat adja.

  Neves detailer szakemberek demonstrálták a termékek hatékonyságát az érdeklődőknek

  Ez alatt a kifejezetten a járművek teljes körű ápolására szakosodott személyeket és vállalkozásokat kell érteni, tevékenységi körükhöz pedig a külső-belső felületek takarítása és állagmegőrzése mellett az autó állapotának nyilvántartása és menetkész karbantartása is hozzátartozik. Odakint ez egyébként ez egy nagyon elismert szakma, egyfajta művészetként tartják számon és számos ikonikus képviselője lelhető fel kontinens-szerte. Elég csak például a saját TV-show-t vezető Mike Phillips-re gondolni.

  SONAX vásárlóit odakint főleg ez a réteg teszi ki, így a Profi-Line termékeket sem egyszerű halandók mutatják be a számukra. A standra erre a célra szerződtetett detailerek Észak- és Dél-Amerikából érkeztek, ők nyitástól-zárásig workshopokat tartottak az érdeklődőknek. E célból egy Mini Cooper komplett, polírozható elejével, tisztítandó üléssel, valamint lemattult lámpák tucatjaival készültek, melyeken jól lehetett demonstrálni a termékek hatékonyságát.

  Élőben varázsolták újjá a lemattult lámpatestet

  Természetesen nem hiányozhattak innen sem a már jól bevált termékek, így például a Pumpás gyorsviasz, mely minden típusú lakk felületre használható, rendkívül hatékony tisztító- és konzerváló-emulzió. Valódi Karnauba viaszt tartalmaz, amely a lakkrétegnek hosszan tartó védelmet és csíkmentes, ragyogó fényt biztosít, erőteljes polírozás nélkül. 

  Hasonlóan népszerű a nagyon finoman és intenzíven ápoló SONAX Prémium Carnauba viasza is, mely 100%-ig tiszta "első osztályú" karnaubaviaszból áll. Molekuláris szerkezetének köszönhetően maximális UV-védelmet és hosszan tartó ragyogó színt biztosít, megbízható védelmet nyújt minden környezeti hatással szemben és mély fényt kölcsönöz a lakk felületnek. 

  A SONAX minden terméke megtalálható az USA piacán is

  Bevonatok terén a lenyűgöző színintenzitású, hiheteten fényt biztosító Profi kerámia bevonat az egyik húzótermék, mely üvegkeménységű hosszú távú védelmet, valamint kivételes ellenállást biztosít az UV sugárzással, a vegyi anyagokkal, valamint az agresszív környezeti hatásokkal szemben, mint a közúti só, a kátrány, az utcai és az ipari szennyeződések. 

  Na és persze ne feledjük a Wash and Seal aerosolt sem, mellyel egy kis extra kényetetéssel láthatjuk el az autót mosás után. A speciális vízlepergető wax spray-t a nedves kasztnira kell felvinni, lemosva pedig csak a ragyogó, szinte száraz, cseppmentes felület marad eredményül.

  Az érdeklődőket folyamatos workshopok várták a standon

  A stand ezúttal is nagyon felkapott volt odakint, sokan szeretik a márkát, így igazi találkozóhelyként szolgált a szakma nagyjai számára. A "Made in Germany" felirat mágnesként vonzza a súlyos amerikai vasak alkotóit, nem csoda, hogy e szlogen mindenütt kiemelten volt látható, beleértve természetesen magukat a termékeket is.

  Köszönhetően a kifogástalan termékeinek, a SONAX márka népszerűsége töretlenül növekszik világszerte. A fő piac még mindig Európa, de alig valamivel lemaradva tőle követi Észak-Amerika, valamint Ázsia - azon belül is Kína, Japán és Malájzia. Ahogyan Dirk fogalmazott: "A márka a lehető legjobb úton jár, a célok pedig a szokásosak: megfontoltan, lépésről-lépésre növelni a brand népszerűségét és növelni az eladásokat."

  Ken Block dedikál

  SONAX márka immáron 100 országban képviselteti magát, szerte a világon. Minőségi termékeinek, a precíz gyártásnak és a fejlesztéseknek köszönhetően a legmagasabb követelményeknek is megfelel, legyen szó akár az autósport, a tuning, vagy a klasszikus autók világáról. Ha tökéletes megjelenésre van szükség, a SONAX mindig kéznél van az autórajongók és a szakértők számára egyaránt.

  A neves német autóápolási márka az AMTS állandó partnere, hazai importőre pedig az OIL Hungary Kft. SONAX pontok az ország egész területén találhatók, ahol a márka termékeinek széles választéka elérhető. Ezekről - és minden másról - a hivatalos weboldalon informálódhatsz: www.sonax.hu. Az újdonságok és akciók miatt érdemes követni a márkát facebookon, ha pedig online vásárolnál a termékekből, mindent megtalálsz a cég webshopjában is.

  A SONAX teljes csapata a 2019-es SEMA Show-n

  Olvasás folytatása »
 3. Startvonalon a Sonax a Formula-E-ben

  Az autóápólási termékek vezető gyártójaként a Sonax - az Audi Sport ABT Schaeffler csapat partnereként - egy új, felvillanyozó partneri kapcsolatot indít útjára a nemzetközi autósportban az ABB FIA Formula E kategóriában. A véglegesített partneri kapcsolat 2019. október 1-vel indul és a következő két szezonra szól.  Az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik szezonja november 22-én Szaud-Arábiában veszi kezdetét az Ad Diriya E-Prix nagydíjjal. Az Audi Sport Abt Schaeffler csapatának akár 225 kW (306 LE) teljesítményt leadó két elektromos versenyautója készen áll, hogy bemutatkozzon Ad Diriya történelmi utcáin. A Sonax-al kötött új partneri kapcsolatnak köszönhetően az istálló igazán ragyogó megjelenést kölcsönözhet a versenyautóknak. A csúcstechnológiájú versenyautók cockpitja és a hátsó kerekei között mindkét oldalon valamint az első kerékívek belső oldalán olvasható Sonax felirat kellően markáns, és ennek megfelelően kellően tartós benyomást tesz. A kormány mögött két kiváló pilóta, Daniel Abt és Lucas di Grassi versenyez majd, akik overalljukon büszkén viselik az autóápolás termékek piacvezető gyártójának márkajelzését. A figyelemfelkeltő piros Sonax betűk az egész világon megjelennek az istálló berendezésein és a csapat kamionjain is. A 14 futamból álló bajnokság részeként a Formula E kategóriát négy földrész tizenkét városában látják vendégül. A berlini futamra 2020. májusában kerül sor, a többinek pedig Santiago, Mexikóváros, Hong Kong, Kína, Róma, Párizs, Szöul, New York és London ad otthont.  Az autóápolás termékek nemzetközi éllovasaként a Sonax márka első alkalommal jelenik meg az elektromos autóversenyzés gyorsan növekvő világában. "Az autóápolás termékek vezető gyártójaként évtizedek óta szoros kapcsolatot ápolunk az autósporttal. Örömünkre szolgál, hogy új fejezetet nyithatunk az ABT-vel régóta fennálló partneri kapcsolatunkban, és a jövőben az Audi Sport ABT Schaeffler Formula E-s csapatának partnerének vallhatjuk magunkat. A lenyűgöző környezet páratlan lehetőségeket kínál arra, hogy a Sonax márka közel kerüljön az autóápolás lelkes híveihez, bemutathassa termékeit, és az autósport szerelmesei kimagasló teljesítményű és innovatív megoldásokkal őrizhessék meg autójuk csillogását. – nyilatkozta Franz Fischer, a Sonax Marketing Managere.


  Romolo Liebchen, Audi Motorsport, Beszerzési, minőségbiztosítási és partneri kapcsolati vezető: " Számunkra megtiszteltetés, hogy az autóápolás termékek egyik legsikeresebb nemzetközi gyártójával, a Sonax-al léphetünk partneri kapcsolatba a Formula E kategóriában. Meg vagyunk győződve a versenyzésben használt termékek kimagasló teljesítményéről és arról is, hogy közös vállalkozásunkat siker övezi majd. Alig várjuk, hogy az előttünk álló Formula E szezonban a teljesítményünket a Sonax fokozza tovább."


  Kimagasló teljesítmény a világ legnehezebb versenypályáin

  A Sonax évtizedek óta jelen van a motorsportban, ami markáns elemként formálta a márka globális képét és egyedi ragyogást kölcsönöz a piros logós termékeknek. A motorsport ismert nagyágyúi (Ayrton Senna, Hans- Joachim Stuck, Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen és Jacques Villeneuve) mind legalább egyszer Sonax- logóval díszített versenyautóval vagy overállban haladtak át a célvonalon. Miután az Audi Sport Team ABT Sportsline-hoz hasonló DTM csapatok vagy a Formula 1-es Infiniti Red Bull Racing csapat hivatalos beszállítója volt, a vállalat most a világ legnehezebb versenypályáin versenyző nemzetközi csapatokat támogat, közülük az Internetes ikonként feltűnő Ken Block által vezetett Hoonigan Racing Division-t.


  A Sonax-ról

  A Sonax GmbH az autóápolási termékek piacán piacvezető Németországban és nemzetközi viszonylatban is az élmezőnybe tartozik. A márka 110 országban van jelen. 2018-ban a Sonax teljes árbevétele meghaladta a112 millió eurót. A vállalat a neuburg an der donau-i központjában gyártja és fejleszti termékeit, Németországban hozzávetőleg 370 főt foglalkoztat.


  Kimagasló teljesítmény és értékmegőrzés

  A termékkínálat felöleli a „német minőséget” tükröző festékápolási cikkeket, a beltéri kézi tisztításához és a járművek téli gondozásához szükséges kellékeket. Mindezt kiegészítik a haszonjárművekhez, ipari körülmények közé, műhelyekbe, és a gépi autómosóknak szánt kínált speciális termékeink, valamint a professzionális autóápolási termékeink. A Sonax GmbH a Hoffmann Csoport tagja.

  Olvasás folytatása »
 4. Új Valvoline Applikáció

  Új Valvoline Applikáció!


  Nagy örömmel tájékoztatjuk, hogy elkészült a Valvoline applikáció frissítése, mely letölthető a Google play-ről és az iTunes-ból. A frissített Valvoline applikáció egy teljessen új dizájnt kapott és számos funkcióval bővült, mely révén sokkal könnyebb és hatékonyabb a helyes termék megtalálása. Egyszerű és logikus dizájn felépítés Az applikáció első verziója óta a dizájn és a használhatóság volt a fókuszban. A letisztult és egyszerű interface segítségével könnyen használható minden kijelző méretben és az új frissítéssel tovább fejlesztettük a modern dizájnt, valamint a felhasználói élményt.

  Új funkciók:


  Biztonsági Adatlapok
  Ezen fontos információk most mobil készüléken keresztül is könnyedén elérhetővé váltak.

  Termék információs lapok
  Valvoline termékekkel kapcsolatos információkat most egyszerűbben megtalálhatja a mobil alkalmazás segítségével.

  Termék Ajánló
  A megfelelő termék megtalálása érdekében létrehoztuk ezt a funkciót, mely gyorsabb és pontosabb választ ad kérdéseire.

  Kenőanyag ajánló
  A megfelelő Valvoline kenőanyag kiválasztása most még könnyebben elérhető.


  Ha még nem töltötte volna le applikációnkat, töltse le most a
  Google Play-ről vagy iTunes-ról. Az applikáció neve Valvoline és alább található az applikáció logója:

  Próbálja ki az új verziót és mondja el mit gondol róla!

  Olvasás folytatása »
 5. Valvoline Akadémia 2019.05.28. Kedd

  Tisztelt Partnerünk!

  Szeretné fejleszteni személyes szakmai felkészültségét, önmagán keresztül pedig vállalkozása sikerességét? Netán csak felfrissítené már meglévő tudását, hogy mindig naprakész információkkal rendelkezzen az olaj kereskedelem újdonságaival kapcsolatban?

  Most megteheti, ugyanis cégünk egy egész napos konferenciát tart, ahol bemutatjuk azon ismereteket, amelyek jelenleg műszaki és értékesítési vonalon a legmodernebb illetve leghatékonyabb technikáknak bizonyulnak a kenőanyag szakmában.

  A rendezvény dátuma:  2019. május 28.  kedd

  Helyszín: Nádas Pihenőpark

  Cím: 2211 Vasad, Monori út 100.

  Részvételi díj: 

  • Regisztrált partnerek számára ingyenes
  • Regisztráció nélkül: 10.000 Ft / fő

  Az oktatás programja:

  09:30 Érkezés, regisztrálás, friss üdítővel kínáljuk a vendégeket
  10:00 Kenőanyag Műszaki előadás I. rész
  11:00 Kávé szünet
  11:20 Kenőanyag Műszaki előadás II. rész
  12:20 Ebéd
  13:00 Meglepetés vendég
  13:30 Értékesítési Tréning I. rész
  14:30 Kávé szünet
  14:50 Értékesítési Tréning II. rész
  16:00 Vége

  Előadók:

  • Műszaki elődás: Beke Péter – Oil Hungary Kft. értékesítési igazgatója
  • Értékesítési Tréning - Forró Tamás - vezető tréner, értékesítési és kommunikációs szakértő


  Műszaki előadás témái:

  • Motorolajok osztályozása
  • Viszkozitási osztályok
  • Specifikációk
  • Minimum követelmények
  • Helyes Motorolaj kiválasztás szempontjai
  • A helytelen következményei


  Értékesítési tréning témái:

  • Hatékony eladási technikák
  • Mit várnak el a ügyfelek?
  • Értékesítői jellegzetességek
  • Ügyfél magatartás típusok
  • Érvelés technika
  • Panaszkezelés
  • Ügyfél lojalitás építése


  Az előadás részvevői számára exkluzív akciós lehetőséget és meglepetés ajándékcsomagot biztosítunk!

  Amennyiben felkeltettük érdeklődést és részvételi szándékát regisztrációjával megerősítené, kérem az alábbi regisztráció gombra kattintva küldjön válaszlevelet a marketing@oilhungary.hu e-mail címre.

  Regisztráció:
  Levélében kérjük adja meg nevét, cégnevét, telefonszámát és a részvevők számát.

  s

  REGISZTRÁCIÓ

  Jelentkezését előre is köszönjük!


  Olvasás folytatása »
 6. Profi tisztítás és ápolás, szakértői segítséggel


  Az autók értékmegóvása egyre nagyobb kihívást jelentenek tulajdonosaik számára. Nem elég az időszakos tisztítás, a folyamatos karbantartás is elengedhetetlen a kedvenceiknek. Ebben az írásban pár praktikát mutatnánk be, hogyan lehet az autók belső ragyogását az eredeti tündöklésébe visszahelyezni.

  Tökéletes belső tisztítás, ápolás mindössze 10 lépésben:

  1. Előkészítés

  2. Elő tisztítás

  3. Tetőkárpit

  4. Műszerfal

  5. Ülések és kárpitok

  6. Bőr

  7. Ajtópanelek

  8. Belső műanyag ápolása

  9. Beltér felfrissítés

  10. Ablakok és tükrök

  1. Előkészítés: Nyissa ki az összes ajtót és a motorháztetőt a szellőzés érdekében. Törölje át az ajtókereteket és küszöböket szárazra a SONAX Mikroszálas törlőkendővel.

  Javasolt termék: SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  2. Elő tisztítás: A nedves / száraz porszívó által képzett vákuum fellazítja a szennyeződéseket, kezdje a vezető oldalán. Az extrém szennyeződéseket pl. pedálok, ülés sínek permetezze le SX Multistarral és utána tisztítsa át SONAX Tornadorral (csak vízzel töltve). Ugyanebben munkafázisban fújja át zárazon a SONAX Tornador használatával a műszerfalat, a szellőzőnyílásokat, az összes komponenst és polcot.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar Tornador Sűrített levegős pisztoly

  3. Tető Kárpit: Egyenletesen permetezze le a tetőkárpitot és a napellenzőket a SONAX Utastér tisztítóval és dolgozza el egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs szennyeződésekhez használja a SONAX Folttisztítót. Szakértői Tipp! Az extrém kosz ellen napellenzőkön és a burkolatokon a SONAX Tisztítóradír kiegészítésképpen használható.

  Javasolt termék: SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír

  4. Műszerfal: Permetezze a terméket közvetlenül a műanyagápoló párnára és törölje át a műanyag alkatrészeket. Szakértői Tipp! Használjon egy puha kefét a kapcsolók és kezelőszervek környékén a portalanításhoz.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyag Tisztító Belső SONAX Műanyagápoló párna

  5. Ülések és Kárpitok: Kezdje a vezető oldalán, széles körben permetezze az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ülésekre és a lábtérre, amennyiben szükséges dolgozza át egy kefével. Ezt követően törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. Makacs foltokhoz használjon először folteltávolítót.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Műanyagápoló, párna SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Kárpittisztító kefe

  6. Bőr: Kezelje a szennyezett bőr üléseket a Bőrtisztító habbal. Permetezze rá a felületre és dolgozza át egy Textil- és bőr kefével. Ezután törölje át alaposan egy nedves mikroszálas kendővel. Majd egy Műanyagápoló párna segítségével vékonyan dörzsölje bele a Bőrápolót. Egy rövid száradási időt követően törölje át egy puha mikroszálas kendővel. Az elő-tisztítást ki lehet hagyni enyhén szennyezett bőr ülések esetén.

  Szakértői Tipp!Az extrém szennyeződésekhez pl. textil foltok a könnyű bőrön a SONAX Tisztítóradír óvatos használatát javasoljuk, enyhe nyomás kifejtése mellett.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Bőrtisztító hab SONAX Profiline Bőrápoló hab, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna, SONAX Textil-és Bőrkefe

  7. Ajtópanelek: Alkalmazza az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ajtópaneleken, amennyiben szükséges dörzsölje át egy kefével, utána törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs foltok eltávolításához használjon folttisztítót, műanyag részekhez ajánljuk a Tisztítóradírt.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Autóbelső Tisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír, SONAX Textil-és Bőrkefe

  8. Belső Műanyag Ápolása: Az összes műanyag alkatrész fenntartása és felfrissítése érdekében használja a Műanyagápolót egy Ápoló párna segítségével és alkalmazza egyenletesen. A fényesség mértéke szabályozható a keverési aránnyal.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyagápoló Külső&Belső SONAX Szóróflakon, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna

  9. Utastér felfrissítés: Az utastérben lévő kellemetlen szagok megszüntetése érdekében alaposan permetezze át az üléseket és a szőnyegeket.

  Javasolt termék: SONAX Smoke-ex Szagtalanító

  10. Ablakok és tükrök: Fújja a terméket egy nedves Mikroszálas Törlőkendőre, tisztítsa meg a szélvédőt majd egy másik száraz mikroszálas kendővel törölje át a csíkmentes eredményhez.

  Szakértői Tipp! Először nyissa le az összes ablakot egy kicsit, hogy a felső széleket is meg tudja tisztítani.

  Javasolt termék: SONAX Üvegtisztító SONAX Profiline Ablaktisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  Olvasás folytatása »
 7. Mitől jó egy szélvédőmosó folyadék?

  A téli szélvédőmosó folyadékokkal szembeni speciális követelmények:


  Az olaj, a korom, a só és egyéb más téli szennyeződések eltávolítása a szélvédőről.

  • A szélvédőmosó tartályt és tömlőt védi a fagy ellen

  • Megakadályozza a fúvókák befagyását és a szélvédőmosó folyadék ráfagyását a szélvédőre

  • Nem károsítja a műanyag részeket, azaz nem okoz repedéseket az üveg felületeken (polikarbonát, fényszórás)

  • Nem károsítja a lakk felületeket, azaz nem változtatja meg a lakk színét, nem okoz hólyagosodást vagy korróziót

  • Alkalmas a sprayfúvókával való használatra, azaz tökéletesen működik valamennyi sprayfúvókával alacsony hőmérsékleten

  • Stabil a kemény vízzel szemben, azaz a szélvédőmosó folyadékok, melyek többnyire koncentrátumként kaphatók, jól hígíthatok kemény vízzel homályosodás és leülepedés nélkül

  • A kellemes illat a szellőzőrendszeren beáramlik, betölti az autó belsejét
  A téli szélvédömosó folyadékok összetevői:


  Télnek megfelelő felületaktív anyagok (tisztító alkotóanyagok)

  Funkció: tisztítás alacsony hőmérsékleten


  Alkoholok (Iso-propanol és etanol)

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén


  Glikolok

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén és az újrafagyás megakadályozása


  Színező- és illatanyagok

  Funkció: A szélvédőmosó folyadékok színét és kellemes illatát biztosítják


  Keserű adalékanyagok

  Funkció: Gyermekek védelme érdekében a lenyelés megelőzésére

  Sok laboratóriumi és vezetési teszt igazolja, hogy több versenytárs terméke, melyet jó minőségű termékként árusítanak, rendkívül rossz tisztítóhatással rendelkezik és/vagy csak összemaszatolja a szélvédőt, illetve a kilátást jelentősen megrontó vakító réteg keletkezik a szélvédőn.
  A gyengébb minőségű szélvédőmosó folyadékok összetevői


  Alkoholok
  ➧ csökkentett arányban

  Felületaktív anyagok ➧ kisebb mennyiségben, vagy nem a célnak megfelelő minőségben

  Glikolok ➧ megnövelt arányban, a VOC-kötelezö alkoholok helyett glikolokat használnak nagyobb arányban, amelyek önmagukban csíkot hagynak a szélvédőn, melyeket az ablaktörlők nem tudnak tökéletesen eltávolítani
  A TOP minőségű szélvédőmosó folyadékok

  (mint a SONAX Szélvédőmosó jégoldó) összetevői


  Alkoholok
  ➧ megnövelt arányban

  Felületaktív anyagok ➧ nagy arányban kifejezetten téli időjárási viszonyok esetén, ami biztosítja a tökéletes tisztítóhatást alacsony hőmérsékleten is

  Glikolok ➧ csökkentett arányban, azaz a glikoltartalom az optimális minimum arányban található meg ami megakadályozza a csíkok képződését.

  Olvasás folytatása »