Toggle Nav
Kosaram

Blog

 1. Startvonalon a Sonax a Formula-E-ben

  Az autóápólási termékek vezető gyártójaként a Sonax - az Audi Sport ABT Schaeffler csapat partnereként - egy új, felvillanyozó partneri kapcsolatot indít útjára a nemzetközi autósportban az ABB FIA Formula E kategóriában. A véglegesített partneri kapcsolat 2019. október 1-vel indul és a következő két szezonra szól.  Az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik szezonja november 22-én Szaud-Arábiában veszi kezdetét az Ad Diriya E-Prix nagydíjjal. Az Audi Sport Abt Schaeffler csapatának akár 225 kW (306 LE) teljesítményt leadó két elektromos versenyautója készen áll, hogy bemutatkozzon Ad Diriya történelmi utcáin. A Sonax-al kötött új partneri kapcsolatnak köszönhetően az istálló igazán ragyogó megjelenést kölcsönözhet a versenyautóknak. A csúcstechnológiájú versenyautók cockpitja és a hátsó kerekei között mindkét oldalon valamint az első kerékívek belső oldalán olvasható Sonax felirat kellően markáns, és ennek megfelelően kellően tartós benyomást tesz. A kormány mögött két kiváló pilóta, Daniel Abt és Lucas di Grassi versenyez majd, akik overalljukon büszkén viselik az autóápolás termékek piacvezető gyártójának márkajelzését. A figyelemfelkeltő piros Sonax betűk az egész világon megjelennek az istálló berendezésein és a csapat kamionjain is. A 14 futamból álló bajnokság részeként a Formula E kategóriát négy földrész tizenkét városában látják vendégül. A berlini futamra 2020. májusában kerül sor, a többinek pedig Santiago, Mexikóváros, Hong Kong, Kína, Róma, Párizs, Szöul, New York és London ad otthont.  Az autóápolás termékek nemzetközi éllovasaként a Sonax márka első alkalommal jelenik meg az elektromos autóversenyzés gyorsan növekvő világában. "Az autóápolás termékek vezető gyártójaként évtizedek óta szoros kapcsolatot ápolunk az autósporttal. Örömünkre szolgál, hogy új fejezetet nyithatunk az ABT-vel régóta fennálló partneri kapcsolatunkban, és a jövőben az Audi Sport ABT Schaeffler Formula E-s csapatának partnerének vallhatjuk magunkat. A lenyűgöző környezet páratlan lehetőségeket kínál arra, hogy a Sonax márka közel kerüljön az autóápolás lelkes híveihez, bemutathassa termékeit, és az autósport szerelmesei kimagasló teljesítményű és innovatív megoldásokkal őrizhessék meg autójuk csillogását. – nyilatkozta Franz Fischer, a Sonax Marketing Managere.


  Romolo Liebchen, Audi Motorsport, Beszerzési, minőségbiztosítási és partneri kapcsolati vezető: " Számunkra megtiszteltetés, hogy az autóápolás termékek egyik legsikeresebb nemzetközi gyártójával, a Sonax-al léphetünk partneri kapcsolatba a Formula E kategóriában. Meg vagyunk győződve a versenyzésben használt termékek kimagasló teljesítményéről és arról is, hogy közös vállalkozásunkat siker övezi majd. Alig várjuk, hogy az előttünk álló Formula E szezonban a teljesítményünket a Sonax fokozza tovább."


  Kimagasló teljesítmény a világ legnehezebb versenypályáin

  A Sonax évtizedek óta jelen van a motorsportban, ami markáns elemként formálta a márka globális képét és egyedi ragyogást kölcsönöz a piros logós termékeknek. A motorsport ismert nagyágyúi (Ayrton Senna, Hans- Joachim Stuck, Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen és Jacques Villeneuve) mind legalább egyszer Sonax- logóval díszített versenyautóval vagy overállban haladtak át a célvonalon. Miután az Audi Sport Team ABT Sportsline-hoz hasonló DTM csapatok vagy a Formula 1-es Infiniti Red Bull Racing csapat hivatalos beszállítója volt, a vállalat most a világ legnehezebb versenypályáin versenyző nemzetközi csapatokat támogat, közülük az Internetes ikonként feltűnő Ken Block által vezetett Hoonigan Racing Division-t.


  A Sonax-ról

  A Sonax GmbH az autóápolási termékek piacán piacvezető Németországban és nemzetközi viszonylatban is az élmezőnybe tartozik. A márka 110 országban van jelen. 2018-ban a Sonax teljes árbevétele meghaladta a112 millió eurót. A vállalat a neuburg an der donau-i központjában gyártja és fejleszti termékeit, Németországban hozzávetőleg 370 főt foglalkoztat.


  Kimagasló teljesítmény és értékmegőrzés

  A termékkínálat felöleli a „német minőséget” tükröző festékápolási cikkeket, a beltéri kézi tisztításához és a járművek téli gondozásához szükséges kellékeket. Mindezt kiegészítik a haszonjárművekhez, ipari körülmények közé, műhelyekbe, és a gépi autómosóknak szánt kínált speciális termékeink, valamint a professzionális autóápolási termékeink. A Sonax GmbH a Hoffmann Csoport tagja.

  Olvasás folytatása »
 2. Új Valvoline Applikáció

  Új Valvoline Applikáció!


  Nagy örömmel tájékoztatjuk, hogy elkészült a Valvoline applikáció frissítése, mely letölthető a Google play-ről és az iTunes-ból. A frissített Valvoline applikáció egy teljessen új dizájnt kapott és számos funkcióval bővült, mely révén sokkal könnyebb és hatékonyabb a helyes termék megtalálása. Egyszerű és logikus dizájn felépítés Az applikáció első verziója óta a dizájn és a használhatóság volt a fókuszban. A letisztult és egyszerű interface segítségével könnyen használható minden kijelző méretben és az új frissítéssel tovább fejlesztettük a modern dizájnt, valamint a felhasználói élményt.

  Új funkciók:


  Biztonsági Adatlapok
  Ezen fontos információk most mobil készüléken keresztül is könnyedén elérhetővé váltak.

  Termék információs lapok
  Valvoline termékekkel kapcsolatos információkat most egyszerűbben megtalálhatja a mobil alkalmazás segítségével.

  Termék Ajánló
  A megfelelő termék megtalálása érdekében létrehoztuk ezt a funkciót, mely gyorsabb és pontosabb választ ad kérdéseire.

  Kenőanyag ajánló
  A megfelelő Valvoline kenőanyag kiválasztása most még könnyebben elérhető.


  Ha még nem töltötte volna le applikációnkat, töltse le most a
  Google Play-ről vagy iTunes-ról. Az applikáció neve Valvoline és alább található az applikáció logója:

  Próbálja ki az új verziót és mondja el mit gondol róla!

  Olvasás folytatása »
 3. Valvoline Akadémia 2019.05.28. Kedd

  Tisztelt Partnerünk!

  Szeretné fejleszteni személyes szakmai felkészültségét, önmagán keresztül pedig vállalkozása sikerességét? Netán csak felfrissítené már meglévő tudását, hogy mindig naprakész információkkal rendelkezzen az olaj kereskedelem újdonságaival kapcsolatban?

  Most megteheti, ugyanis cégünk egy egész napos konferenciát tart, ahol bemutatjuk azon ismereteket, amelyek jelenleg műszaki és értékesítési vonalon a legmodernebb illetve leghatékonyabb technikáknak bizonyulnak a kenőanyag szakmában.

  A rendezvény dátuma:  2019. május 28.  kedd

  Helyszín: Nádas Pihenőpark

  Cím: 2211 Vasad, Monori út 100.

  Részvételi díj: 

  • Regisztrált partnerek számára ingyenes
  • Regisztráció nélkül: 10.000 Ft / fő

  Az oktatás programja:

  09:30 Érkezés, regisztrálás, friss üdítővel kínáljuk a vendégeket
  10:00 Kenőanyag Műszaki előadás I. rész
  11:00 Kávé szünet
  11:20 Kenőanyag Műszaki előadás II. rész
  12:20 Ebéd
  13:00 Meglepetés vendég
  13:30 Értékesítési Tréning I. rész
  14:30 Kávé szünet
  14:50 Értékesítési Tréning II. rész
  16:00 Vége

  Előadók:

  • Műszaki elődás: Beke Péter – Oil Hungary Kft. értékesítési igazgatója
  • Értékesítési Tréning - Forró Tamás - vezető tréner, értékesítési és kommunikációs szakértő


  Műszaki előadás témái:

  • Motorolajok osztályozása
  • Viszkozitási osztályok
  • Specifikációk
  • Minimum követelmények
  • Helyes Motorolaj kiválasztás szempontjai
  • A helytelen következményei


  Értékesítési tréning témái:

  • Hatékony eladási technikák
  • Mit várnak el a ügyfelek?
  • Értékesítői jellegzetességek
  • Ügyfél magatartás típusok
  • Érvelés technika
  • Panaszkezelés
  • Ügyfél lojalitás építése


  Az előadás részvevői számára exkluzív akciós lehetőséget és meglepetés ajándékcsomagot biztosítunk!

  Amennyiben felkeltettük érdeklődést és részvételi szándékát regisztrációjával megerősítené, kérem az alábbi regisztráció gombra kattintva küldjön válaszlevelet a marketing@oilhungary.hu e-mail címre.

  Regisztráció:
  Levélében kérjük adja meg nevét, cégnevét, telefonszámát és a részvevők számát.

  s

  REGISZTRÁCIÓ

  Jelentkezését előre is köszönjük!


  Olvasás folytatása »
 4. Profi tisztítás és ápolás, szakértői segítséggel


  Az autók értékmegóvása egyre nagyobb kihívást jelentenek tulajdonosaik számára. Nem elég az időszakos tisztítás, a folyamatos karbantartás is elengedhetetlen a kedvenceiknek. Ebben az írásban pár praktikát mutatnánk be, hogyan lehet az autók belső ragyogását az eredeti tündöklésébe visszahelyezni.

  Tökéletes belső tisztítás, ápolás mindössze 10 lépésben:

  1. Előkészítés

  2. Elő tisztítás

  3. Tetőkárpit

  4. Műszerfal

  5. Ülések és kárpitok

  6. Bőr

  7. Ajtópanelek

  8. Belső műanyag ápolása

  9. Beltér felfrissítés

  10. Ablakok és tükrök

  1. Előkészítés: Nyissa ki az összes ajtót és a motorháztetőt a szellőzés érdekében. Törölje át az ajtókereteket és küszöböket szárazra a SONAX Mikroszálas törlőkendővel.

  Javasolt termék: SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  2. Elő tisztítás: A nedves / száraz porszívó által képzett vákuum fellazítja a szennyeződéseket, kezdje a vezető oldalán. Az extrém szennyeződéseket pl. pedálok, ülés sínek permetezze le SX Multistarral és utána tisztítsa át SONAX Tornadorral (csak vízzel töltve). Ugyanebben munkafázisban fújja át zárazon a SONAX Tornador használatával a műszerfalat, a szellőzőnyílásokat, az összes komponenst és polcot.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar Tornador Sűrített levegős pisztoly

  3. Tető Kárpit: Egyenletesen permetezze le a tetőkárpitot és a napellenzőket a SONAX Utastér tisztítóval és dolgozza el egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs szennyeződésekhez használja a SONAX Folttisztítót. Szakértői Tipp! Az extrém kosz ellen napellenzőkön és a burkolatokon a SONAX Tisztítóradír kiegészítésképpen használható.

  Javasolt termék: SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír

  4. Műszerfal: Permetezze a terméket közvetlenül a műanyagápoló párnára és törölje át a műanyag alkatrészeket. Szakértői Tipp! Használjon egy puha kefét a kapcsolók és kezelőszervek környékén a portalanításhoz.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyag Tisztító Belső SONAX Műanyagápoló párna

  5. Ülések és Kárpitok: Kezdje a vezető oldalán, széles körben permetezze az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ülésekre és a lábtérre, amennyiben szükséges dolgozza át egy kefével. Ezt követően törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. Makacs foltokhoz használjon először folteltávolítót.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Műanyagápoló, párna SONAX Autóbelső Tisztító SONAX Kárpittisztító kefe

  6. Bőr: Kezelje a szennyezett bőr üléseket a Bőrtisztító habbal. Permetezze rá a felületre és dolgozza át egy Textil- és bőr kefével. Ezután törölje át alaposan egy nedves mikroszálas kendővel. Majd egy Műanyagápoló párna segítségével vékonyan dörzsölje bele a Bőrápolót. Egy rövid száradási időt követően törölje át egy puha mikroszálas kendővel. Az elő-tisztítást ki lehet hagyni enyhén szennyezett bőr ülések esetén.

  Szakértői Tipp!Az extrém szennyeződésekhez pl. textil foltok a könnyű bőrön a SONAX Tisztítóradír óvatos használatát javasoljuk, enyhe nyomás kifejtése mellett.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Bőrtisztító hab SONAX Profiline Bőrápoló hab, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna, SONAX Textil-és Bőrkefe

  7. Ajtópanelek: Alkalmazza az Utastér tisztítót vagy az SX Multistart az ajtópaneleken, amennyiben szükséges dörzsölje át egy kefével, utána törölje át egy nedves mikroszálas kendővel. A makacs foltok eltávolításához használjon folttisztítót, műanyag részekhez ajánljuk a Tisztítóradírt.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Multistar SONAX Autóbelső Tisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Tisztítóradír, SONAX Textil-és Bőrkefe

  8. Belső Műanyag Ápolása: Az összes műanyag alkatrész fenntartása és felfrissítése érdekében használja a Műanyagápolót egy Ápoló párna segítségével és alkalmazza egyenletesen. A fényesség mértéke szabályozható a keverési aránnyal.

  Javasolt termék: SONAX Profiline Műanyagápoló Külső&Belső SONAX Szóróflakon, SONAX Mikroszálas Törlőkendő SONAX Műanyagápoló párna

  9. Utastér felfrissítés: Az utastérben lévő kellemetlen szagok megszüntetése érdekében alaposan permetezze át az üléseket és a szőnyegeket.

  Javasolt termék: SONAX Smoke-ex Szagtalanító

  10. Ablakok és tükrök: Fújja a terméket egy nedves Mikroszálas Törlőkendőre, tisztítsa meg a szélvédőt majd egy másik száraz mikroszálas kendővel törölje át a csíkmentes eredményhez.

  Szakértői Tipp! Először nyissa le az összes ablakot egy kicsit, hogy a felső széleket is meg tudja tisztítani.

  Javasolt termék: SONAX Üvegtisztító SONAX Profiline Ablaktisztító, SONAX Szóróflakon SONAX Mikroszálas Törlőkendő

  Olvasás folytatása »
 5. Mitől jó egy szélvédőmosó folyadék?

  A téli szélvédőmosó folyadékokkal szembeni speciális követelmények:


  Az olaj, a korom, a só és egyéb más téli szennyeződések eltávolítása a szélvédőről.

  • A szélvédőmosó tartályt és tömlőt védi a fagy ellen

  • Megakadályozza a fúvókák befagyását és a szélvédőmosó folyadék ráfagyását a szélvédőre

  • Nem károsítja a műanyag részeket, azaz nem okoz repedéseket az üveg felületeken (polikarbonát, fényszórás)

  • Nem károsítja a lakk felületeket, azaz nem változtatja meg a lakk színét, nem okoz hólyagosodást vagy korróziót

  • Alkalmas a sprayfúvókával való használatra, azaz tökéletesen működik valamennyi sprayfúvókával alacsony hőmérsékleten

  • Stabil a kemény vízzel szemben, azaz a szélvédőmosó folyadékok, melyek többnyire koncentrátumként kaphatók, jól hígíthatok kemény vízzel homályosodás és leülepedés nélkül

  • A kellemes illat a szellőzőrendszeren beáramlik, betölti az autó belsejét
  A téli szélvédömosó folyadékok összetevői:


  Télnek megfelelő felületaktív anyagok (tisztító alkotóanyagok)

  Funkció: tisztítás alacsony hőmérsékleten


  Alkoholok (Iso-propanol és etanol)

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén


  Glikolok

  Funkció: Fagyvédelem biztosítása fagypont alatti hőmérséklet esetén és az újrafagyás megakadályozása


  Színező- és illatanyagok

  Funkció: A szélvédőmosó folyadékok színét és kellemes illatát biztosítják


  Keserű adalékanyagok

  Funkció: Gyermekek védelme érdekében a lenyelés megelőzésére

  Sok laboratóriumi és vezetési teszt igazolja, hogy több versenytárs terméke, melyet jó minőségű termékként árusítanak, rendkívül rossz tisztítóhatással rendelkezik és/vagy csak összemaszatolja a szélvédőt, illetve a kilátást jelentősen megrontó vakító réteg keletkezik a szélvédőn.
  A gyengébb minőségű szélvédőmosó folyadékok összetevői


  Alkoholok
  ➧ csökkentett arányban

  Felületaktív anyagok ➧ kisebb mennyiségben, vagy nem a célnak megfelelő minőségben

  Glikolok ➧ megnövelt arányban, a VOC-kötelezö alkoholok helyett glikolokat használnak nagyobb arányban, amelyek önmagukban csíkot hagynak a szélvédőn, melyeket az ablaktörlők nem tudnak tökéletesen eltávolítani
  A TOP minőségű szélvédőmosó folyadékok

  (mint a SONAX Szélvédőmosó jégoldó) összetevői


  Alkoholok
  ➧ megnövelt arányban

  Felületaktív anyagok ➧ nagy arányban kifejezetten téli időjárási viszonyok esetén, ami biztosítja a tökéletes tisztítóhatást alacsony hőmérsékleten is

  Glikolok ➧ csökkentett arányban, azaz a glikoltartalom az optimális minimum arányban található meg ami megakadályozza a csíkok képződését.

  Olvasás folytatása »